Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc ar putea ajunge și în România

ro

28 Sep, 2016 16:40 1409 Marime text
Episcopii catolici din România, reuniți la Oradea în perioada 26-28 septembrie, îl invită pe Papa Francisc să viziteze țara noastră, a anunțat astăzi, într-un comunicat, Conferința Episcopilor din România (CER).
 
„Exprimând dorința legitimă a creștinilor catolici din România, și nu numai a lor, episcopii catolici din țara noastră au decis să îl invite pe Sfântul Părinte Papa Francisc să viziteze România. Venirea Papei în țara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părintești a Urmașului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume și latinitatea în spirit“, se precizează în comunicat.
 
Cei 18 episcopi catolici de ambele rituri din România, romano-catolici și greco-catolici, s-au reunit la Oradea, în perioada 26-28 septembrie, în sesiunea plenară de toamnă a Conferinței Episcopilor catolici din România (CER).
 
Invitația adresată Papei Francisc de a vizita România, analiza diferitelor aspecte ale vieții bisericești și indicarea unor inițiative comune ale Bisericii locale — inclusiv în contextul încheierii Anului Sfânt al Milostivirii — sunt câteva dintre subiectele care s-au aflat în centrul discuțiilor episcopilor catolici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii