Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panama Papers Informaticianul angajat al Mossack Fonseca a fost eliberat

ro

25 Jun, 2016 16:23 2040 Marime text
Un informatician angajat al biroului din Geneva al firmei de avocatură Mossack Fonseca, aflată în centrul dezvăluirilor cunoscute sub numele de ”Panama Papers”, a fost pus în libertate ieri, având interdicția de a părăsi teritoriul Elveției. Anunțul a fost făcut de avocatul său, Thomas Barth, conform France Presse. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este suspectat de sustragere de date și acces neautorizat la un sistem informatic.
 
Conform unei surse apropiate dosarului, Parchetul elvețian a ordonat o percheziție la sediul din Geneva al Mossack Fonseca, în urma unei plângeri înaintate de firma panameză. În prezent se desfășoară verificări pentru a se stabili dacă informaticianul a sustras date de la angajatorul său și, în acest caz, despre ce tip de date și ce perioadă ar fi vorba.
 
Conform cotidianului elvețian Le Temps, primul care a anunțat arestarea informaticianului, nimic nu permite concluzia că este vorba despre bărbatul care se prezintă drept "John Doe" și susține că se află la originea dezvăluirilor "Panama Papers" despre un vast sistem de evaziune fiscală, în care sunt implicați în special responsabili politici, oameni de afaceri, celebrități din întreaga lume.
 
Mossack Fonseca, specializată în înființarea de firme offshore, susține că nu a încălcat nicio lege, nu a distrus documente, iar toate operațiunile sale au fost în conformitate cu legile în vigoare. La 5 aprilie, Mossack Fonseca s-a declarat victima unei piraterii informatice operate de pe servere externe și a depus plângere pe această temă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii