Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până la urmă, care e povestea cu spionii lui Kovesi? Ce este adevărat și ce nu?

ro

09 Apr, 2016 19:25 1118 Marime text
Scandalul celor doi israelieni care au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a făcut turul României şi al presei internaţionale. Ei bine, iniţial au apărut informaţii potrivit cărora Wainer Ron și Geclowicz David ar fi foşti agenţi Mossad. Se pare însă că lucrurile nu stau chiar aşa. Durse din comunitatea de informații israeliană au declarat, pentru Q Magazine, că Ron şi David "nu au lucrat niciodată și nici nu au fost colaboratori ai Mossad-ului", așa cum s-a vehiculat până acum.
 
Aceleași surse au spus pentru Q Magazine că, în lipsa unui comunicat oficial al firmei Black Cube, trebuie luată sub rezervă inclusiv implicarea lui Mordechai Tzivin, presupusul avocat al celor doi angajaţi ai Black Cube. Recent, referindu-se la cazul Kovesi, Tzivin declara că România s-a transformat într-un stat polițienesc, în care sute de politicieni au fost arestați.
 

"Mai celebru în România decât în Israel, Tzivin este văzut în comunitatea de informații israeliană ca un neprofesionist, fără tangenţe cu vreuna din instituțiile importante ale Israelului, implicat în scandaluri cu diferite escrocherii", relatează Q Magazine.

 
Până acum, firma Black Cube a spus până acum doar că cei doi israelieni se ocupau cu investigarea unor acuzații de fapte de corupție din Guvernul României. Sursele Q Magazine mai precizează că firma a fost angajată de un om politic român, nu de unul din oamenii de afaceri israelieni ale căror nume au fost vehiculate zilele acestea, precum Tal Silberstein, Shimon Shevez sau Benjamin Steinmetz.

Citeşte şi Șefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad

sau Foștii agenți Mossad care o spionau pe Kovesi, arestați încă din 3 aprilie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii