Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palmierii au fost aduși în Mamaia. Sunt ”ciufuliți” și nu arată grozav (galerie foto)

ro

25 May, 2016 20:50 2766 Marime text
Palmierii au fost scoşi de la iernat şi duşi în staţiunea Mamaia. La Melody se lucra de zor şi se replantau palmierii în această seară. Exoticele plante nu arată grozav. Nici nu zici că au stat în seră. 

Plantele exotice vor fi replantate peste tot în Mamaia. Centrul va fi, ca de obicei, Piațeta Cazinoului. Palmierii se găsesc în vase speciale, cu pământ îmbogăţit cu substanţe nutritive, vase care vor fi îngropate în pământ în diferitele amplasamente. În seră, plantele au fost ţinute sub observaţie şi sub tratamente specifice, în condiţiile în care ele nu rezistă la temperaturi mai mici de 10-15 grade Celsius.
 
Palmierii au fost achiziţionaţi de administraţia locală cu 700-800 de dolari bucată, în perioada 2000-2001, fiind aduşi din Grecia. Plantele exotice au reuşit să se acomodeze condiţiilor climatice de pe litoralul românesc.
 
”Palmeriada” a lovit, ca să spunem așa, și alte orașe ale României, care au copiat Constanța și și-au achiziționat palmieri, uitând cunoştinţe minime învăţate (teoretic) la geografia din şcoală primară, referitoare la climă, fauna şi flora din ţară noastră.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii