Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz, pe blog „Angajaţii lui Mazăre... clienţii lui Bosânceanu?"

ro

05 Apr, 2012 13:19 1184 Marime text

„Cazul George-Vergil Bosânceanu, aşa-zisul om de afaceri constănţean, este unul de actualitate în presa locală şi naţională. Ceea ce m-a surprins, însă, este tam-tam-ul pe care-l face presa aservită lui Mazăre, care ridică osanale sau desfiinţează la comandă, în funcţie de interesele acestuia. De data aceasta, patronul hotelului Histria din Mamaia, în prezent reţinut pentru proxenetism şi trafic de minori, este o ţintă pentru jurnaliştii primarului care a dovedit nu doar o dată că are obiceiul de a lovi în cei căzuţi, după ce s-a afişat la braţ cu ei.

Revenind la Bosânceanu... după ce l-a lăsat să înflorească în afaceri imobiliare necurate, închizând ochii la construcţiile abuzive, deşi avea cadrul legal să le demoleze, Mazăre îşi pune oamenii să scrie despre nenorocirile pe care acesta le face prin Constanţa. În schimb, nu face niciun gest care să pună în aplicare ordonaţele procuraturii şi să-i dărâme hotelurile din Coiciu şi de lângă Farmacia Miga, despre care Bosânceanu a declarat nu o dată că ar fi dat câte 100.000 de euro pentru fiecare dintre cele cinci etaje. Cui? Cu sprijinul cărei autorităţi a putut să construiască în buricul târgului? Cine i-a semnat autorizaţiile? Oare nu primarul care acum nu are curajul să-i dărâme hotelurile? De ce, Mazăre, nu dispui angajaţilor tăi, cei despre care acest individ susţinea că au obiceiul să apeleze la serviciile oferite de aceste hoteluri, să demareze procedurile de demolare? De ce nu eşti în stare să pui piciorul în prag? Oare nu şi acest "om de afaceri" a contribuit la milionul de euro pe care refuzi să-l justifici pentru că nu ai cum? Apropo, subiectul acesta nu este închis. Toate la timpul lor.

Că ziariştii lui Mazăre scriu despre Bosânceanu este doar praf în ochi. Mazăre n-o să ia măsuri împotriva acestuia, căci îi este teamă că va scoate la iveală nişte adevăruri foarte incomode pentru primarul care a încurajat afacerile infractorilor şi a alungat investitorii serioşi. Pe aceştia nu i-ar fi putut pune să protesteze zile în şir în faţa prefecturii şi să scandeze împotriva preşedinţiei, guvernului şi a prefectului. Aici îl înţeleg, căci a trebuit să ajung eu prefect ca să uzez de prerogativele pe care le am pentru a-l forţa pe primar să respecte legea. Într-adevăr, până acum prefecţii care i-au "verificat" actele administrative au tot închis ochii şi i-au dat avize de legalitate pe bandă rulantă. Şi el, şi alţi primari s-au bucurat ani de zile de protecţia prefecţilor pesedişti şi penelişti care n-au fost capabili să-şi îndeplinească rolul de garanţi ai respectării legii şi să-i tragă de mânecă atunci când emiteau acte administrative abuzive. Eu respect şi aplic legea, Mazăre o sfidează, devenind un fals model pentru adolescenţii şi tinerii care ar trebui să vadă în primarul lor un exemplu de moralitate şi de conduită. Din păcate, primarul Constanţei nu se ridică la nivelul acestui oraş cu o istorie atât de veche şi cu un potenţial uman, cultural şi economic extraordinar, oraş care a involuat, transformându-se într-un kitsch generalizat".

Sursa: http://www.claudiupalaz.ro/general/angajaii-lui-mazre-clienii-lui-bosanceanu.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii