Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul regelui Cioaba inchis, dupa vizita lui Nati Meir

ro

20 Oct, 2009 15:22 2140 Marime text

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, este hotărât să fie mult mai precaut în ceea ce priveşte oaspeţii pe care îi va primi în viitor la palatul său din Sibiu, declarându-se profund surprins şi dezamăgit de ultimul său oaspete cu notorietate, Nati Meir, fostul candidat la preşedinţie, reţinut de poliţie.

'Am rămas foarte surprins să văd că un asemenea om se ocupă de asemenea lucruri slabe. Pentru mine a fost şi o lecţie, pentru că eu chiar îi primesc pe toţi la mine în casă. Îmi pare bine că am rămas pe poziţie. El mi-a propus să vină la mine în casă şi să le spun ţiganilor să îi voteze, dar asta eu i-am zis că nu îi pot promite, fiecare votează cu cine vrea', a declarat pentru AGERPRES regele Cioabă.

Acesta este dezamăgit de diferenţa dintre personajul Nati Meir şi imaginea sa de candidat la preşedinţie.

'Îmi pare bine că am fost băiat inteligent şi nu m-am prins în nu ştiu ce joc ce putea să facă. Eu nu l-am chemat la mine, nu are cu ce să mă convingă Nati Meir. Eu am fost foarte dezamăgit, mai ales că el a zis că ţine la statutul lui, ca şi candidat la preşedinţie', a spus Florin Cioabă, care se declară un susţinător al preşedintelui Traian Băsescu.

Nati Meir l-a vizitat pe Cioabă, pe 7 octombrie, la palatul său din Sibiu, unde s-a autoinvitat şi a adus şi presa cu el. Atunci, el declara că strânsese 280.000 de semnături pentru candidatura la preşedinţie, pe care şi le-ar fi cumpărat cu aproape 100.000 de euro. §i tot atunci Nati Meir anunţa că este dispus să arunce în joc cinci milioane de euro pentru campania prezidenţială, fără a indica de unde ar fi putut lua aceşti bani.

Candidatul de atunci la preşedinţie i-a mărturisit regelui Cioabă că s-a folosit de ''nişte mahări'', care l-au ajutat să strângă semnăturile necesare şi cărora le-a ''dat şpagă''.

Meir mai spunea la Sibiu că a plătit abia după ce a verificat autenticitatea semnăturilor de susţinere. ''Legea asta cu 200.000 de semnături trebuie să dispară din România, căci sunt un fel de mahări care aduc şi semnături din care poţi să vezi că sunt şi morţi, şi copii'', spunea atunci Nati Meir. El mai declara că nu este sigur dacă va cumpăra şi voturi, dar spunea că este convins că ''în România, viitorul preşedinte va fi cel care va cheltui cei mai mulţi bani în campanie''. ''Fără bani, nu vorbeşte nimeni cu tine'', afirma atunci Meir.

Coincidenţă sau nu, Nati Meir - care şi-a anunţat recent retragerea cursa prezidenţială - spunea că o 'tactică' electorală pentru creşterea în sondaje ar putea fi şi înscenarea propriei arestări. Fără să mai ajungă să aplice această strategie, Nati Meir a fost reţinut luni de autorităţile statului, după ce procurorii au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru înşelăciune cu circumstanţe agravante.

Nati Meir a fost ridicat de poliţişti de la biroul său de campanie şi condus pentru audieri la sediul BCCO al IGPR, fiind suspectat că a săvârşit posibile fapte de înşelăciune în cadrul unor tranzacţii în care ar fi fost folosită valută falsă. De la biroul lui Nati Meir au fost ridicate mai multe bancnote de 500 de euro care aveau inscripţionate cu însemnul 'Specimen'.

Dosarul în care este cercetat Nati Meir este instrumentat de ofiţerii BCCO şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii