Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagini din istoria muzicii rock John Paul Densmore, bateristul trupei The Doors, împlinește 70 de ani (video)

ro

01 Dec, 2014 02:52 2532 Marime text
John Paul Densmore (n. 1 decembrie 1944) este un muzician și compozitor american. Este cel mai cunoscut în calitatea sa de baterist al trupei de rock psihedelic The Doors din 1965 până în 1973.

The Doors a fost o formație americană de muzică rock înființată în anul 1965 în Los Angeles, California, avându-i drept componenți pe solistul Jim Morrison, clăparul Ray Manzarek, chitaristul Robby Krieger și toboșarul John Densmore. Formația și-a luat numele după titlul cărții lui Aldous Huxley, Porțile percepției (The Doors of Perception), care era o referință la un citat de William Blake din faimoasa sa operă, Căsătoria raiului cu iadul: „Dacă porțile percepției ar fi limpezite, totul i-ar apărea omului așa cum este, infinit.” („If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite.”) Grupul a fost unul dintre cele mai controversate, influente și deosebite formații rock, în mare parte datorită versurilor sălbatice și pline de poezie ale lui Morrison și a felului charismatic, dar imprevizibil, în care se manifesta pe scenă. După moartea lui Morrison în 1971, membrii rămași au continuat ca trio, formația destrămându-se în 1973.
Trei dintre albumele de studio ale formației, The Doors (1967), L.A. Woman (1971) și Strange Days (1967), au apărut în lista celor mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor, realizată de revista Rolling Stone.
Sursa text: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii