Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagini din istora muzicii rock Lars Ulrich, bateristul trupei Metallica, împlinește 51 de ani (video)

ro

26 Dec, 2014 02:05 3201 Marime text
Lars Ulrich, născut în ziua de 26 decembrie 1963, este bateristul formației Metallica. S-a născut în Gentofte, Danemarca într-o familie de clasă mijlocie mai înstărită și a lucrat la o benzinărie. S-a mutat apoi în Los Angeles, California la vârsta de 17 ani.

La 20 de ani el a implorat-o pe bunica lui să-i cumpere primul set de tobe. Setul era marca Ludwig, deoarece a vrut să aibă exact același set ca și Ian Paice de la Deep Purple. După scrierea unui anunț într-un ziar local din L.A., numit The Recycler, l-a cunoscut pe James Hetfield, iar împreună au creat o formație a cărui nume va deveni cunoscut pentru milioane de oameni de pe tot globul - Metallica.

Cum Lars, înnebunit după formațiile britanice heavy metal si pasionat de mic de tobe, dorea să-și facă propria trupă Heavy Metal, a reușit în scurt timp să-și construiască o mulțime de conexiuni în lumea Metalului ce se dezvolta în California. Brian Slagel și Ron Quitana i-au devenit repede amici. Astfel, când Brian Slagel i-a oferit un loc pe compilația „Metal Massacre” lui Lars îi mai rămăsese minorul detaliu de a-și face formația.
Numele de "Metallica" a fost ales de Lars. Lars îl ajuta pe Ron Quintana, să aleagă un nume pentru o nouă revistă care să promoveze trupele metal și NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal). Quintana a propus două nume pentru revistă: „Metallica” si „Metal Mania”. Lars i-a sugerat să numească revista „Metal Mania” și și-a numit formația Metallica. El a făcut debutul în actorie în filmul original HBO Hemingway & Gellhorn, începând filmările în martie 2011 și fiind lansat pe 28 mai 2012. Ulrich a avut o apariție scurtă în film, interpretându-se pe sine în Get Him to the Greek, ca partener al caracterului Jackie Q.

În 2012, Ulrich a fost punctul central al filmului documentar, "Mission to Lars". Filmul de Kate și Will Spicer se referă la călătoria cu fratele lor, Tom, care locuiește într-o casă de îngrijire în Devon, Anglia, și care are sindromul Fragile X, incercand sa se întâlnească cu Lars la unul dintre concertele Metallica din 2009 din California.

Viața personală

Ulrich a fost căsătorit de două ori. Prima dată s-a căsătorit în 1988 cu Debbie Jones, o femeie din Marea Britanie pe care a cunoscut-o într-un turneu, însă au divorțat în 1990 din cauza lipsei constante a lui Lars, care era ocupat mereu cu înregistrările trupei. A doua căsătorie lui a fost cu Skylar Satenstein, un medic, între 1997 și 2004. Cei doi au doi fii, Myles (n. 1998) și Layne (n. 2001). Myles își urmează tatăl la tobe, cântând în formația My Missing Half.
Sursa text și foto: wikipedia.org


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii