Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pachete cu ţigarete, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite într-un container în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

07 Apr, 2015 11:58 2415 Marime text
În cadrul unei acţiuni desfăşurate în Portul Constanţa Sud Agigea, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, au depistat şi indisponibilizat 225.000 de pachete cu ţigarete fabricate în China, susceptibile a fi contrafăcute, sosite din direcţia Slovenia pentru o societate comercială din Bucureşti, cu o valoare de peste 2.000.000 lei dacă ar fi originale.
 
Astfel, ieri, acţionând în baza analizei de risc privind punerea în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au identificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container încărcat cu ţigarete, care sosise din direcţia Slovenia şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din Bucureşti.

În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au fost descoperite 225.000 de pachete cu ţigarete din mărcile Ashima Luxury Size, Ashima Luxury Blue, Marble Gold, Marble King Size Luxe, Strand King Size şi Strand Blue, fabricate în China, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 2.000.000 lei dacă ar fi originale.



A fost luată măsura indisponibilizării întregii cantităţi de ţigarete până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, respectiv un cetăţean american de 51 ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii