Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Păcălești centura, păcălești viața". O campanie răvășitoare, cu impact emoțional! (video)

ro

07 Jul, 2016 19:03 2038 Marime text
...Roşu, galben şi verde...nu sunt culorile vreunei echipe de la Campionatul European... 
...Sunt culorile semaforului pe care trebuie să le respectaţi chiar şi când credeţi că sunteţi singuri pe stradă...
 
Acesta este mesajul Poliției Rutiere care a lansat astăzi, în Piața Universității din Capitală, o campanie pentru a-i convinge pe șoferi că folosirea centurii de siguranță poate face diferența dintre viață și moarte. Pentru un impact mai mare, polițiștii au aranjat într-un cort 18 scaune de mașină pe care au stat persoane care nu au supraviețuit accidentelor rutiere pentru că nu aveau centura. Respectivele banchete au fost aduse de la cimitirul de mașini, pe ele stând cândva șoferi care și-au pierdut viața pentru că nu aveau centura. Campania din acest an a Poliției Rutiere din România poartă numele "Păcălești centura, păcălești viața".
 
”De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).
Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.
Centura de siguranţă este aliatul tău!
Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!”
, atrag atenția polițiștii.
 
Campania lansată astăzi în Capitală va fi continuată în perioada următoare în Iași, Constanța, Brașov, Cluj și Timiș. Datele strânse de polițiști arată că în România, în anul 2015, 1.893 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere, în timp ce la nivel european au fost 26.000 de morți.
 
Urmăriți filmulețul polițiștilor rutieri și dați-le știrea și prietenilor. Poate salvați o viață!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii