Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ovidius“ din Constanţa, prima universitate românească inclusă în rețeaua EIT

ro

11 Dec, 2014 11:39 2767 Marime text
Consiliul de Administrație al Institutului European de Inovare și Tehnologie –European Institute of Innovation & Technology (EIT) și Comisia Europeană au anunțat consorțiile care au câștigat, pe 9 decembrie, apelul pentru formarea de comunități bazate pe cunoaștere și inovație, respectiv consorțiul InnoLife pentru domeniul medical și RawMatTERS pentru domeniul exploatării durabile a resurselor.

Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, este asociată la consorțiul RawMatTERS, devenind în acest fel prima universitate românească inclusă în rețeaua EIT.

Consorțiul este format din peste 100 de parteneri din 20 de state membre UE, fiind coordonat de Prof. Jens Gutzmer, de la Centrul Helmholtz, din Dresda. Scopul acestui consorțiu este de a contribui la creșterea competitivității și atractivității sectorului european de resurse materiale, prin inovații radicale și încurajarea antreprenoriatului.

Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, ca parte a consorțiului RawMatTERS, va  desfășura cercetări în vederea dezvoltării de produse și servicii în domeniul procesării avansate și a reciclării materialelor, punând accent pe nanotehnologii și pe principiile economiei verzi; va sprijini ințierea și dezvoltarea afacerilor în acest sector; va instrui studenți pentru a obține calificări inteligente, prin programe de masterat și doctorat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii