Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidius Clinical Hospital Ce spune doctorul Andrei Cristian Ionescu despre cauzele şi tratamentele hemoroizilor

ro

30 Apr, 2014 15:48 15842 Marime text
Hemoroizii sunt dilataţii venoase localizate la nivelul canalului anal, responsabile pentru durere, sângerări şi un disconfort permanent. Aceştia evoluează în timp, devin astfel din ce în ce mai mari şi se vizualizează ca  perniţe roşii-violacee la nivelul orificiului anal. La Ovidius Clinical Hospital se folosesc tehnici moderne pentru tratamentul acestora, cele mai noi în domeniu, nedureroase, tratamentul efectuându-se etapizat.
În general, predispoziția pentru astfel de afecțiuni este moștenită, dar se observă în ultima perioadă o creștere a incidenței lor pusă pe seama unui stil de viață necorespunzător. „Suferința bolnavilor este mare atunci când vorbim de hemoroizi pentru că majoritatea persoanelor se prezintă la medic destul de târziu și asta se întâmplă pentru că se simt rușinați de tipul acesta de afecțiuni. Consecințele pot fi grave pentru că pot ajunge în stadii evolutive destul de avansate, prezentând numeroase complicații, mai ales sângerări”, spune doctorul Andrei Cristian Ionescu, medic primar chirurg, doctor în științe medicale, specialist în proctologie la Ovidius Clinical Hospital.
Pentru a combate corect boala hemoroidală trebuie să știm care sunt cauzele care  îi determină apariția: “O parte din bolile segmentului terminal al tubului digestiv, adică din regiunea ano-perianală, le putem preveni sau le putem încetini evoluția prin combaterea sedentarismului și a statului pe scaun un timp îndelungat, prin exerciții fizice și printr-o alimentație adecvată. Trebuie să combatem constipația, să consumăm 2-3 litri de lichide zilnic precum și fibre alimentare (legume, fructe, cereale, musli, pâine neagra/ integrală)”, explică doctorul Andrei Cristian Ionescu.
De asemenea, sunt cunoscute efectele dăunătoare ale eforturilor fizice intense, excesive asupra hemoroizilor, iar bauturile alcoolice și fumatul sunt de evitat pentru că pot contribui la congestia pelvină agravantă.
Cel mai frecvent, pacienții se prezintă la medic pentru dureri localizate și sângerări sau apariția unei așa-zise umflături sau tumefacții în zona ano-perianala, iar de cele mai multe ori, cauza o reprezină hemoroizii. Cel mai bine este să fie preîntâmpinată evoluția bolii și să ne prezentăm la medic de la primele simptome, când afectiunea este mai ușor de tratat.
“Este clar  că tratamentul chirurgical clasic este depășit și implică internare, anestezie generală sau de conducere și o  intervenție chirurgicală care uneori poate lăsa anumite sechele. La Ovidius Clinical Hospital, pentru că în tratamentul hemoroizilor se folosesc tehnici moderne, pe parcursul tratamentului bolnavul își poate desfășura normal activitatea cotidiană. În funcție de stadiul evolutiv al hemoroizilor tratamentul poate dura 2-3 ședințe sau 10-14, până la vindecarea completă”, a adăugat doctorul Ionescu.
La OCH, pe langa boala hemoroidală se mai pot trata și alte afecțiuni proctologice, precum fisuri anale, supurații ano-perianale și se pot practica și excizii estetice a unor tumorete, mariste hemoroidale, polipi anali sau papilite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • perciun claudia maria 31 Jan, 2015 20:58 DOMNU DOCTOR ANDREI IONESCU CRISTIAN ESTE UN DOCTOR EXTRAORDINAR!!! MAS LASA NUMAI PE MANA DUMNEALUI!!! IL APRECIEZ DIN TOT SUFLETUL!!!
  • Ioana Ivadar 06 May, 2014 22:20 Are mare dreptate domnul doctor. De cele mai multe ori, hemoroizii apar din cauza stilului de viata necorespunzator. Cauzele cele mai importante sunt: constipatia, dieta necorespunzatoare (alimente picante, fast-food), statul mult pe scaun, ridicat de greutati in mod constant etc. In primul rand trebuie schimbat stilul de viata pt a elimina cauzele. Tratamentul trebuie sa inceapa dupa eliminarea cauzelor. Tratamentul in sine poate fi si naturist: bai cu ceai ce coada soricelului plus o crema pt hemoroizi gen ciclosan, hemostop, lasonil etc. Igiena este absolut esentiala. Daca suferiti de constipatia consumati mai multe fibre, fie direct din plante (cel mai indicat) fie luand un supliment alimentar. Atentie la clinicile de la noi: domnii fac bani in mod special din operatii. Am o prietena care in Martie primit recomandarea de se opera pt hemoroizi de gradul 1! Hemoroizii de gradul 1 sunt foarte usor de vindecat cu metode naturiste + schimbarea stilului de viata. Medicii care recomanda operatia chiar si pentru hemoroizi incipienti comit un abuz. Banii sunt mai importanti decat sanatatea pacientului. Nu vreau sa fie gresit inteleasa, operatia poate fi singura solutie pentru unii pacienti si este foarte bine ca avem aceasta optiune, dar a trece direct la operatie fara sa incerci nimic in prealabil nu este in regula. Hemoroizii nu se vindeca usor dar puteti scapa de ei daca sunteti perseverenti. Multa sanatate! Nu in ultimul rand: informati-va. Doctorii din Romania stau foarte prost la acest capitol. Practic discutia cu pacientul nu exista.