Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Otto Lilienthal Google îl omagiază pe, Otto Lilienthal, celebrul pionier al aviaţiei germane (video)

ro

23 May, 2014 06:30 2736 Marime text
Karl Wilhelm Otto Lilienthal s-a năsut la 23 mai 1848 în Anklam, Germania şi a murit la 10 august 1896, Berlin, după un accident cu unul dintre aparatele sale de zbor.
Otto Lilienthal a fost un pionier al aviației germane. Conform cunoștințelor actuale, el a fost primul om care a reprodus cu succes zborul cu un aparat de zbor iar astfel a ajutat la introducerea principiului de zbor mai greu decât aerul.
Experimentele lui Otto Lilienthal au dus la descrierile fizicii (portanța) al aripilor aparatelor de zbor, la planor, dezvoltat mai departe de frații Wright valabile pînă în prezent. Producția aparatelor de zbor în fabrica lui Lilienthal, a fost prima producție în serie de avioane.
Otto Lilienthal a fost primul născut dintre cei opt copii proveniți din căsătoria părinților săi, Gustav Lilienthal și al Caroline. Cinci din frații lui au murit în frageda copilărie. Tatăl a fost un om de afaceri, talentat din punct de vedere tehnic și matematic, iar mama sa a studiat muzica în Dresda și Berlin. Cînd familia a întimpinat dificultăți economice, ei au decis să emigreze în America. Moartea neașteptată al tatălui a împiedicat emigrarea.
Otto Lilienthal avea atunci vîrsta de 12 ani. Frații Gustav și Otto Lilienthal au mers din anul 1856 la liceul din Anklam care îi poartă numele. Toată viața, frații Gustav și Otto au activat în strânsă colaborare în numeroasele proiecte și invenții.
Otto Lilienthal a frecventat din anul 1864, școala de meserii provinciale din Potsdam. După doi ani de studii, el a început o stagiatură la Berlin, la Maschinenfabrik Schwartzkopff. În aceast perioadă, Lilienthal locuia că Schlafbursche. Într-o cronică Lilienthal scria, că el trebuia să-și împartă patul cu un droșcar și un vizitiu.
În anii 1867 și 1868 frații Lilienthal construiau în Anklam un aparat pentru experimentarea portanței prin bătăile aripilor. Rezultatul era, înălțarea a unei greutăți maxime de 40 kg. Printr-un experiment crucial, investigațiile următoare erau dedicate aripii curbate în vânt, fără bătaie de aripă.
Relația dintre aerodinamică și portanță încă nu era descrisă în fizică. De exemplu, cercetările lui Hermann von Helmholtz în conformitate cu această problemă, a declarat la o conferința a Academiei prusace de științe în anul 1873 că: es kaum wahrscheinlich ist, dass der Mensch auch durch den allergescheitesten flügelähnlichen Mechanismus, den er durch seine eigene Muskelkraft zu bewegen hätte, in den Stand gesetzt werden würde, sein eigenes Gewicht in die Höhe zu heben und dort zu erhalten[1] („este improbabil că omul cu mecanismul cel mai bun, similar cu aripi, pe care-l poate mișcă prin propria lui putere musculară, de a se ridica în aer și de a sta acolo”).
La care Lilienthal comenta ironic: die Wissenschaft nun ein für alle mal festgelegt, dass der Mensch nicht fliegen könne[2] („Știința a stabilit pentru acum și totdeauna că omul să nu poată zbura”).
Cu utilizarea de materiale moderne ușoare precum și efort considerabil, în anii 70 a fost concepută aeronava cu propulsie musculară.
În noiembrie 1867 Lilienthal a început să studiaze la Academia Industrială Berlin, condusă de Franz Reuleaux, care mai târziu s-a denumit în TU Berlin, unde a obținut o bursă lunară, prin care situația lui de viata s-a îmbunătățit în mod semnificativ.
După terminarea calificării în anul 1870, într-o scrisoare din perioada Războiul franco-german, Lilienthal i-a scris fratelui său despre baloane care plecau din Parisul asediat.
Sursa: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii