Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orașul Năvodari în plină transformare Noi locuri de parcare, o nouă biserică ortodoxă, Stadionul Flacăra se extinde

ro

18 Aug, 2014 21:16 3499 Marime text
Azi, a avut loc ședința pe luna august a Consiliului Local al Orașului Năvodari. Pe ordinea de zi, primarul Nicolae Matei și echipa sa au înscris 40 de proiecte de hotârâre, majoritatea dintre ele cu impact benefic direct pentru cetățenii din Năvodari și pentru turiștii care aleg să își petreacă zilele de vacanță estivală pe plajele din localitate.

Gheorghe Pârlitu a fost ales consilier local


Înaintea intrării în ordinea de zi, Consiliul Local Năvodari a luat act de apariția unui nou membru, se arată într-un comunicat de presă. În locul consilierului demisionar de la PNL, Valentin Tucanu, a devenit consilier local, din partea aceleiași formațiuni politice, Gheorghe Pârlitu.

Bani mai mulți. Bugetul orașului, rectificat pozitiv


La primele puncte ale ordinii de zi, consilierii locali au votat rectificarea bugetului local, rectificare care s-a făcut pe plus, ceea ce înseamnă că veniturile realizate de orașul Năvodari sunt mai mari decât cheltuielile, fapt care duce la susținerea și realizarea proiectelor propuse de administrația publică locală.
La punctele 6 și 7 de pe ordinea de zi au fost adoptate două planuri de urbanism zonal pentru construirea a două ansambluri rezidențiale și a unor dotări turistice în zona Mamaia Nord.
La punctele 8, 9 și 10, consilierii locali au aprobat acordarea unor ajutoare financiare către trei persoane, ajutoare a căror valoare totală se ridică la aproape 10.000 lei.

Aproape de malul mării, se construiește o biserică ortodoxă


La punctul 19 al ordinii de zi, s-a aprobat concesionarea fără licitație publică a unui teren în suprafață de 937 mp, pe strada D 13. În zona respectivă, în cartierul rezidențial și aproape de malul mării, se va construi o biserică ortodoxă, lăcaș de cult necesar atât locuitorilor din apropiere, cât și turiștilor care vin pe aceste meleaguri în fiecare sezon estival.

Noi locuri de parcare


Primarul Nicolae Matei nu a uitat de necesitatea amenajării unor noi parcări în orașul Năvodari. Astfel că, la punctele 20, 28, 32 și 33, consilierii locali au aprobat realizarea unei parcări de 7600 mp pe strada Portului, a unei parcări pe strada Liliacului, bl. 9 Sud, 3 Sud, a unei parcări între Strada Liliacului și Strada Muzicii și a unei parcări în apropierea stadionului Flacăra din Năvodari. Mai mult, pe strada Liliacului se va realiza un proiect de lărgire și asfaltare a acestei căi rutiere, iar pe străzile Mălinului și Mesteacănului se vor realiza lucrări de scarificare, împietruire și asfaltare.

Aleșii locali au mai votat, în domeniul dezvoltării infrastructurii și utilităților publice, studiul de fezabilitate și indicatorii economici pentru proiectul privind introducerea iluminatului public în zona de lotizări Midia.

Vor fi introduse două trenulețe în Tabăra Delfinul


Tot pentru a veni în sprijinul activității turistice, la inițiativa primarului Nicolae Matei, consilierii locali au aprobat achiziționarea a două trenulețe turistice care vor fi folosite în tabăra Delfinul din Năvodari.

Proiect pentru anveloparea Școlii “Grigore Moisil” și a Grădinițelor “Veseliei” și “Albatros”


În domeniul educației, mai precis al reabilitării unităților de învățământ, a fost aprobată documentația tehnico-economică pentru proiectul tehnic privind anveloparea Școlii “Grigore Moisil” și a Grădinițelor “Veseliei” și “Albatros”.


Tribunele Stadionului Flacăra, extinse


În domeniul sportiv, stadionul Flacăra se va moderniza, iar capacitatea tribunelor va crește până la 8000 de locuri, în timp ce terenul sportiv Chimia va fi dotat cu gazon sintetic. În privința perfomerilor din sport, consilierii locali au votat proiectul inițiat de primarul Nicolae Matei, prin care au fost premiați financiar primul campion național de box la seniori din istoria orașului Năvodari, Ion Băluță și antrenorul său, precum și acordarea unui ajutor secției de box din cadrul CS Năvodari.

sursă foto: www.worldwideromania.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii