Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora bilanţului Făgădău predă ştafeta viitorului Consiliu Local. Despre demisie.... pauză!

ro

30 May, 2016 14:36 3004 Marime text
Viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău a susținut ultima conferință în calitate de șef interimar al administrației publice locale. El a încercat, practic, să predea ștafeta viitorului Consiliu Local Municipal.

Făgădău a trecut în revistă ultimele proiecte aprobate de consilieri, punând accent pe faptul că acele acte normative vor da de lucru viitorului Consiliu Local. El a arătat că parcul seniorilor, parcul arheologic, iluminatul public, reabilitatea Școlilor 3 și 10 din Constanța sunt proiecte ce vor fi finalizate undeva prin luna august.

”Astăzi, Consiliul Local Municipal a transmis o solicitate Ministerului Apărării Naționale pentru preluarea unui teren în zona Palas. Este vorba despre 5 hectare, unde să se construiască un centru de incluziune socială, în special pentru persoanele fără adăpost.  Așteptăm o hotărâre de guvern pe această temă”, a spus Făgădău.


Se poate vedea în fotografie zona din Palazu Mare unde va fi centrul de incluziune socială. 

Viceprimarul a explicat apoi că cele două proiecte de hotărâre au fost retrase de ordinea de zi deoarece la o anexă existau reclamații din partea unor vecini (acesta fiind proiectul 10), iar proiectul 31 a fost scos de pe ordinea de zi deoarece nu are avizul de la Prefectura Constanța. Potrivit acestuia, agenda aglomerată a instituţiei prefectului a făcut imposibilă reunirea comisiei pentru obţinerea avizului.

Făgădău a făcut un fel de rezumat a ceea ce nu a terminat, a ceea ce nu a promis şi va trebui făcut de viitoarea administraţie publică locală. Astfel, aflăm că viitorul CLM va trebui să suporte subvenţia la chirie pentru 42 de persoane care stau în locuinţe ale RAEDPP.
 
Cât despre bulevardul Tomis, Făgădău spune că nu a promis niciodacă că va fi finalizat şi nu a pus presiune, lucrându-se după calendarul propriu al SC Confort Urban. 

Să ne amintim că în 15 martie afirma că până în 5 iunie demisionează dacă bulevardul Tomis, între Capitol şi Lupoaică, nu va fi gata!

Practic, Decebal Făgădău e mulţumit că nu a dat în brânci pentru a termina bulevardul. În opin ia lui, Constanţa este acum de nota 8-9, după cum arată.

Făgădău a vorbit despre „opacitatea de care dă dovadă actualul manager al Spitalului de Boli Infecţioase”. El consideră că situaţia trebuie schimbată, dar sarcina va reveni viitorului Consiliu Local Municipal!! 

În ce priveşte stadiul lucrărilor la parcul arheologic, Făgădău spune că se reevaluează toate ofertele.

„Asta nu va elimina apariţia unor contestaţii, situaţie în care nu se poate linişti, în sensul pierderii aprobate să fie alocată până în 30 augst 2016. Altfel spus, nu eliminăm posibilitatea pierderii finanțării”, spune viceprimarul cu atribuții de primar. 


El a susţinut că îl nemulţumeşte faptul că nu a reuşit să facă primul tronson din şoseaua de coastă. În ce priveşte situaţia salvamarilor şi plata acestora, Făgădău a susţinut că a făcut solicitările necesare şi a locat ceva sume de bani cât să acopere eventualele sincope.
 
„Salvamarii vor fi plătiţi din bugetul local şi cel naţional”, a declarat Făgădău.
 
Viceprimarul a vorbit şi de tichetele din programul „Respect”, şi de spaţiile verzi, dar nimic concret. Problema spaţiilor verzi este veche. Recunoaşte şi Făgădău asta, dar se apără, spunând că realizarea hărţii spaţiilor verzi este un proces de durată şi costisitor.
 
Decebal Făgădău a precizat că are calitate de martor într-un dosar ANRP, dar în rest nu îi este teamă de vreo instanţă de judecată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii