Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Optimismul UNPR scade din cauza unor membrii care au intrat în vizorul DNA

ro

06 Oct, 2015 07:55 1147 Marime text
 
În urma creșterii în sondaje a formaţii lor politice, progresiştii şi-au propus să-şi „încerce norocul” la viitoarele alegeri. În ciuda entuzismului manifestat de liderii din teritoriu, există şi voci de la centru care recomandă precauţie.
 
Însă motivul nu este unul politic, ci are legătură cu activitatea intensă a procurorilor anti-corupţie.
 
Mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene au anunţat că UNPR va candida pe liste proprii.
 
„Nu ne gândim la alianţe politice pentru 2016. UNPR va merge singur în alegeri”, a declarant de curând liderul UNPR Maramureş, Nuţu Fontă.
 
„În condiţiile actualei pieţe politice, 10% este un scor rezonabil, adică este o cifra rezonabilă pe care UNPR poate să o obţină”, a mai spus și vicepreşedintele UNPR Şerban Mihăilescu.
 
Însă optimismul a început să scadă, după ce procurorii anticorupţie l-au luat în vizor pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al UNPR, și după ce în vara a fost „săltat” de DNA şi fostul ministru de interne Gabriel Berca, acum judecat în stare de arest şi care a fost săltat de procurori în culorile UNPR.
 
„Nu este deloc confortabil că reprezentanţi din conducerea partidului să fie cercetaţi de DNA. Există semnale că în această morişca ar putea intră şi alţi membri importanţi ai UNPR. Procurorii sunt de neînduplecat şi determinaţi să-şi continue muncă. Dacă nu mai putem conta pe primarii noştri (care sunt un vector important pentru atragerea de voturi – n.r.), şansele să candidam singuri se diminuează semnificativ. În final, probabil că vom opta pentru o alianţa cu PSD, deşi oamenii noştri îşi doresc altceva”, a declarat un parlamentar UNPR pentru știripesurse.ro. 




Sursa foto: maramedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii