Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt localităţi din Constanţa nu au experţi electorali

ro

27 Apr, 2016 13:39 1934 Marime text
 
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a demarat campania de recrutare a experților electorali încă din luna noiembrie a anului trecut, aceasta continuând și în prezent. Președintele AEP, Ana Maria Pătru, a declarat astăzi, că în se înregistrează un deficit de 980 de persoane pentru localități din 12 județe și pentru patru sectoare din București în privința experților electorali.
 

"Dintre acestea, 13 localități figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcție. (...) Fac un apel la cetățeni să se implice activ în această campanie, pentru a fi cât mai conectați la procesul electoral", a precizat președintele AEP.

 
Ea a adăugat că printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali se numără Dâmbovița - 40 de localități, Mureș - 10 localități, Argeș și Constanța câte opt localități, Ialomița și Vrancea câte şapte localități.
 
Ana-Maria Pătru a explicat că desemnarea președinților birourilor electorale al secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora se va realiza de către AEP prin tragere la sorți computerizată, direct pe funcții. Pentru această operațiune vor fi avute în vedere persoanele înscrise în Corpul experților electorali care au domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.
 

"Admiterea în Corpul experților electorali se realizează pe bază de aviz al AEP sau pe bază de examen. Data de 21 aprilie 2016 a reprezentat termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere de către acele persoane care au îndeplinit funcția de președinte sau locțiitor la alegerile anterioare, în vederea obținerii avizului AEP. După această dată, se mai primesc cereri de admitere în Corpul experților electorali pe bază de examen. Spre exemplu, în această săptămână, la nivel național se vor desfășura 64 de sesiuni de examinare, la care au fost programate să participe 1.288 de persoane", a punctat președintele AEP, pentru agerpres.ro.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii