Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt dintre minerii răniţi la Mina Petrila au fost transferaţi în Capitală

ro

16 Nov, 2008 15:50 805 Marime text

Cinci dintre răniţii exploziilor produse sub pământ au fost aduşi de către ambulamnţe la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar alte trei personae, care mai au şi alte traumatisme au fost mutaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. La Spitalul de chirurgie plastică se află ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a declarat că starea minerilor răniţi este stabilă.

De asemenea, el a mai spus că pacienţii afectaţi vor trece printr-o etapă de evaluare, iar în funcţie de rezultatele obţinute şi de fişa medicală a fiecăruia, medicii le vor face intervenţiile chirurgicale necesare. Preşedintele României, Traian Băsescu a venit aseară la Petroşani, unde i-a vizitat la spital pe răniţi şi a fost impresionat de suferinţa minerilor de la Petrila. “Sper să le dea Dumnezeu putere să treacă peste efectele arsurilor. Sper să scape toţi”, a menţionat şeful statului.

Preşedintele este convins că Guvernul şi Compania Naţională a Huilei Petroşani îşi vor face datoria “în aşa fel încât familiile să nu sufere de lipsă de resurse”. “Categoric, minele trebuie modernizate, dar în nici un caz, nu trebuie să continuăm să omorâm oameni în mine”, a mai declarat Traian Băsescu. La rândul său, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a efectuat aseară o analiză a situaţiei apărute la mina Petrila.

El a zis că se va face tot ceea ce este posibil pentru salvarea vieţilor celor treisprezece persoane rănite. “Facem tot ceea ce este posibil pentru persoanele spitalizate. La recomandarea medicilor, vom pune la dispoziţie toate mijloacele necesare pe care dânşii le socotesc utile în intervenţiile pe care urmează să le facă”, a declarat ministrul finanţelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii