Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprea vrea să refacă pensiile diminuate ale militarilor

ro

28 Mar, 2013 19:41 1742 Marime text
Vicepremierul Gabriel Oprea (UNPR) a depus la Parlament un proiect de lege care prevede revenirea la cuantumul din decembrie 2010 al pensiilor din sistemul de apărare naţională şi ordine publică care au fost diminuate după ce principiul contributivităţii a fost aplicat şi acestor pensii. Astfel, Oprea vrea să repare una din hibele care a afectat recalcularea pensiilor militare ce s-a făcut în perioada în care a fost ministru al Apărării în guvernul Boc.
 
Proiectul lui Oprea, înregistrat la Camera Deputaţilor, are un singur articol şi prevede ca pensiile militare care au scăzut în urma recalculării din 2010 să revină la nivelul de dinainte de recalculare.

În expunerea de motive, Oprea susţine că reducerea unor pensii ale fostelor cadre militare s-a datorat faptului că nu au mai fost găsite toate documentele care să permită recalcularea exactă a pensiilor, folosindu-se alte criterii precum salariul mediu brut pe economie sau cuantumul soldelor de grad şi al soldelor de funcţie minime, corespunzătoare gradului militar obţinut.

"Prin prezenta lege se înlătură inechităţile dintre beneficiarii ale căror venituri reale realizate lunar au fost identificate şi cei cărora nu li s-a putut identifica veniturile din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării acestora în timp", susţine acum Oprea adăugând că noua prevedere respectă dreptul fundamental la pensie.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii