Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprea poate fi un premier bun, dar nu este susținut de PSD

ro

18 Sep, 2015 01:13 1686 Marime text
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la B1TV, că Gabriel Oprea ar putea fi un prim-ministru bun, dar PSD nu poate face parte dintr-un guvern în care premierul nu este dat de social-democraţi. El a fost pus să comenteze scenariile potrivit cărora vicepremierul Oprea ar putea prelua conducerea Exectivului, în cazul în care Victor Ponta face pasul înapoi.
 
Dragnea a mai spus că este firesc ca partidul cel mai mare din coaliţie să dea premierul, aşa cum a fost înţelegerea iniţială. Liderul PSD a mai spus că nu se pune problema de a asigura un interimat prelungit la guvern, pentru că această variantă nu este posibilă din punct de vedere constituţional, ci de validarea unui nou guvern.
 
Dragnea a mai declarat că, în ipoteza în care Ponta decide să-şi dea demisia, lucru de care, personal nu este deloc convins, PSD nu are nicio înţelegere făcută cu PNL, ci se va discuta în coaliţie această situaţie şi se va găsi o soluţie. El a adăugat că nu are niciun semnal din partea preşedintelui Klaus Iohannis că, în eventualitatea demisiei lui Ponta, ar numi un premier tot de la PSD, adăugând că ar fi un risc ca Ponta să-şi dea demisia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii