Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprea nu are nici cea mai mică intenție de a demisiona!

ro

26 Oct, 2015 21:35 1066 Marime text
După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că i-a cerut demisia, ministrul Gabriel Oprea a remis presei un comunicat în care recunoaște că în cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, Iohannis l-a sfătuit, într-adevăr, să ia în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile.
”Consider că implicațiile acestor declarații nu sunt instituționale, ci exclusiv de natură politică. Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul”, spune Oprea.
Mai mult, el subliniază faptul că ”o demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici
artificii mediatice”.
”În ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului. L-am informat pe domnul Președinte, informez și opinia publică, cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a Guvernului din care fac parte, de a-mi păstra cuvântul dat. Îl asigur pe președintele Klaus Iohannis că relația instituțională va continua în parametri firești, că UNPR va continua să susțină proiectele Președintelui României privind securitatea națională, la fel cum va
continua să susțină Guvernul condus de Victor Ponta. Dincolo de emoția publică, consider că oamenii de stat au obligația să dea curs în primul rând rațiunii și să se raporteze întotdeauna la lege”, a conchis Oprea.


sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii