Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatorii regionali în domeniul furnizării potabile şi-au dat întâlnire la Staţia de Epurare Eforie Sud

ro

04 Jun, 2013 10:29 1189 Marime text
Pe data de 29 aprilie 2013, a fost inaugurată Staţia de Epurare Eforie Sud. Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Staţiei de Epurare ape uzate Eforie Sud” a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune, contractul de finanţare fiind încheiat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice la data de 3 martie 2011, la valoarea de 139.739.789 lei. Staţia are o capacitate maximă de 745 l/s. iar dimensionarea capacităţii tehnice de preluare ape uzate s-a făcut pentru 140.000 populaţie echivalentă pe timp de vară şi 69.000 populaţie echivalentă pe timp de iarnă.

Obiectivul va prelua şi prelucra apele uzate din localităţile Eforie, Agigea, Tuzla, Techirghiol, Costineşti şi Schitu. Lucrările au constat în demolarea parţială a fostei staţii, extinderea la capacitatea proiectată, dar şi introducerea treptei terţiare de epurare, incluzând îndepărtarea biologică a azotului şi fosforului, stabilizarea aerobă şi deshidratarea nămolului.

Având în vedere implementarea şi finalizarea cu succes a acestui ambiţios proiect în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, mâine, la sediul staţiei se va realiza un schimb de experienţă cu toţi operatorii regionali din România implicaţi în diverse programe operaţionale sectoriale cu finanţare europeană. La întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, BERD .



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii