Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunea "Archimedes" Vama Veche și Negru Vodă, zone de risc pentru traficul de droguri

ro

28 Sep, 2014 17:19 1700 Marime text
Poliţia Română a participat la cea mai vastă operaţiune a Europol de combatere a traficului de persoane, de droguri sau de arme. Operaţiunea "Archimedes", desfăşurată, simultan, în 34 de ţări, are rolul de a arăta locurile din țară unde operează, cel mai des, reţelele transfrontaliere şi grupările de criminalitate organizată. Poliţia Română a acţionat, în special, în zonele de risc, aflate pe harta europeană a criminalităţii.


 
Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 15 – 23 septembrie. Operațiunea „Archimedes” este cea mai vastă operaţiune poliţienească coordonată vreodată pe continentul european. Activitatea din cadrul operațiunii s-a concentrat prioritar pe cele nouă  zone de criminalitate prevăzute în EMPACT (European multidisciplinary platform against criminal threats) – platforma europeană multidisciplinară împotriva ameninţărilor infracţionale. Este vorba despre zonele de risc în care are loc trafic de persoane, trafic de arme, evaziune fiscală intra-comunitară, criminalitate informatică (în mediul on-line: exploatarea sexuală a minorilor şi fraudele legate de plăţi), imigraţie ilegală, trafic de cocaină şi geroină, bunuri contrafăcute şi infracţiuni de crimă organizată contra proprietăţii, scrie evz.ro.

Acţiunea poliţiştilor români a urmărit destructurarea grupurilor de crimă organizată şi infrastructurile acestora pe tot teritoriul continentului, prin organizarea unei serii de activităţi specifice în mai multe locuri.
Astfel, poliţiştii români, sprijiniţi de specialiştii şi de ofiţerii de legătură din cadrul Europol, au acţionat în zona aeroportului internaţional „Henry Coandă”, în punctele de trecere a frontierei - Calafat, Vama Veche, Giurgiu, Negru Vodă, Borş, Nădlac şi Sighet, precum şi în diferite zone „specifice”.

Zone de risc pentru traficul de doguri

În ceea ce priveşte zonele de criminalitate EMPACT „Synthetic Drugs” şi „Cocaine and Heroin” („droguri sintetice” şi „cocaină şi heroină”), poliţiştii români, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră, au acţionat în zona aeroportului internaţional „Henry Coandă” şi în punctele de trecere a frontierei din localităţile Calafat, Vama Veche, Giurgiu şi Negru Vodă.

Astfel, au fost verificate 157 de persoane, precum şi mai multe colete ce urmau să ajungă în China şi în Statele Unite ale Americii. Au fost descoperite 4 kilograme de substanţe interzise (posibil anabolizante, steroizi, psiho-active) şi jumătate de kilogram de pastile suspecte, care au fost confiscate şi trimise laboratoarelor de specialitate, în vederea unei analize de specialitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii