Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMV și-ar putea schimba conducerea și strategia de afaceri

ro

18 Sep, 2014 23:51 1087 Marime text
În urma unei evaluări începute în primul trimestru al anului, grupul austriac OMV, care controlează OMV Petrom, a decis că ar trebui schimbată conducerea și strategia de afaceri, informează Ziarul Financiar în ediția sa online.
 
Rudolf Kemler, şeful agenţiei de stat austriece OeIAG, cel mai mare acţionar al grupului şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al OMV, a declarat că piața internațională trece prin schimbări majore și trebuie acționat în consecință, mai scrie zf.ro.
Kemler a mai adăugat că astfel compania trebuie aliniată la noile standarde rapid şi în forţă, iar eventualele schimbări în conducerea şi structura OMV vor fi discutate pe baza concluziilor raportului de evaluare.

OeIAG deţine 31,5% din acţiunile OMV, în timp ce International Petroleum Investment Company, un fond de investiţii din Abu Dhabi, are o participaţie de aproape 25%.

OMV este principalul acţionar al Petrom, cea mai valoroasă companie din România. Austriecii deţin 51% din Petrom, o companie care pe bursa de la Bucureşti valorează aproape 6 miliarde de euro şi care anul trecut a făcut un profit de aproape un miliard de euro, potrivit zf.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii