Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Iacob Ridzi „Omul politic a murit”

ro

28 May, 2015 15:44 2033 Marime text
 
Fostul ministru al tineretului și sportului, Monica Iacob Ridzi, a postat astăzi o nouă scrisoare pe blogul personal, în care afirmă că a solicitat să fie grațiată pentru a-și putea crește și sprijini copiii „în confruntarea cu bolile” pe care aceștia le-au moștenit de la mama lor. Ea precizează că grațierea este singura cale care i-a mai rămas pentru a lupta pentru sănătatea ei și a copiiilor săi, menționând și faptul că „omul politic Monica Iacob Ridzi a murit”, informează Agerpres.

„Motivul pentru care am recurs la această ultimă cale este acela că aș vrea să mai trăiesc, aș vrea să îmi pot crește copiii, să îi sprijin în confruntarea cu bolile pe care le-au moștenit de la mine, dar și cu bolile obișnuite, care, în contextul medical pe care îl prezintă, sunt infinit mai grave și mai riscante pentru ei”, scrie Monica Iacob Ridzi.

Ea arată în postarea de pe blogul personal că nu a încetat să spere la „un gest de clemență”, deoarece nu are antecedente penale și a avut o conduită „ireproșabilă” atât pe parcursul procesului, cât și după ce a ajuns în detenție.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi afirmă că nu a fost acuzată că ar fi săvârșit vreo faptă de corupție, iar recuperarea prejudiciului de care este acuzată este garantată prin bunurile pe care s-a pus sechestru asigurator.

„Menținerea mea în executarea pedepsei închisorii, în condițiile în care în penitenciar nu pot respecta recomandările medicilor, pentru afecțiunile cu care mă lupt în tăcere de mai mulți ani, poate avea consecințe ireversibile, deosebit de grave, asupra sănătății și vieții mele, dar și asupra bunei dezvoltări fizice și psihice a copiilor mei (fetița are doar 1 an și 7 luni, iar băiețelul abia a împlinit 5 ani), pentru care pierderea prematură a mamei, la o vârstă atât de mică, ar fi tragică. Unele afecțiuni s-au agravat deja, în ultima perioadă, iar riscul să se agraveze și mai mult este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi în penitenciar”, afirmă Monica Iacob Ridzi, care menționează că grațierea este „singura speranță” de a-și ajuta copiii.

În finalul postării de pe blogul personal, fostul ministru al tineretului și sportului precizează că „omul politic Monica Iacob Ridzi a murit” și că acum „mama Monica Iacob Ridzi luptă pentru viața ei și a copiilor ei”.

Monica Iacob Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii