Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri libanez Said Baaklini, audiat la DIICOT

ro

19 Apr, 2013 08:44 1152 Marime text

Controversatul om de afaceri libanez Said Baaklini a intrat în vizorul procurorilor DIICOT. Afaceristul şi alţi şase oameni sunt suspectaţi că ar face parte dintr-un grup infracţional care se ocupa cu evaziune fiscală şi spălare de bani.


Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 22 de milioane de euro. Omul de afaceri a fost adus joi noapte la DIICOT, pentru audieri.
Said Baaklini este un controversat om de afaceri libanez. A obţinut cetăţenia română în aprilie 1998. La un moment dat, era supranumit "regele sardinelor" pentru că deţinea monopolul asupra importului de sardine din România. Mai mult, Baaklini a deţinut două firme care, la sfârşitul anului 1998, ar fi păgubit Banca Agricolă cu peste 2,5 milioane de dolari.
În anul 2008, Said Baaklini a fost implicat în "tunul" de la Institutul Naţional al Lemnului, atunci când libanezul a achitat voluntar datoria de 3,5 milioane de euro a INL la bugetul statului, fără a avea vreo înţelegere cu institutul. Ulterior, el a cerut executarea institutului, ale cărui terenuri valorau de 15 ori mai mult.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii