Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri Florian Walter a fost arestat preventiv

ro

06 Mar, 2016 13:36 2273 Marime text
 
Omul de afaceri Florian Walter, care a fost adus în țară aseară, a fost arestat preventiv astăzi. Mandatul de arestare a fost emis anterior de Tribunalul Prahova pe numele acestuia.
 
Florian Walter a fost arestat în Emiratele Arabe Unite la solicitarea autorităţilor române, unde s-au început procedurile de extrădare, în vederea cercetării sale în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul patron al celor Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, dar și patron al firmei Romprest, este acuzat de procurorii de producerea unui prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 - 2014.
 
Florian Walter este căutat din 15 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai. La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Walter. În cazul patronului firmei Romprest, procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii