Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schwartzenberg și Mazăre Omul de afaceri ar avea grijă în Israel de banii fostului primar

ro

15 Sep, 2015 09:18 2311 Marime text
 
Elan Schwartzenberg parcă ar fi intrat în pământ. Omul de afaceri este căutat de autorităţi pentru a face lumină în cazul lui Codruţ Marta, potrivit libertatea.ro.
 
Însă el nu îşi neglijează afacerile şi prietenii din România.
 
După ce Elan Schwartzenberg a divorțat de Mihaela Rădulescu, acesta a ajuns în atenţia presei, dar cel mai important este că a ajuns și în atenția autorităţilor.
 
Numele său a fost implicat în dosare grele în ultimii ani, iar cel mai cunoscut este cel de dispariţie a lui Codruţ Marta, fost consilier al lui Sorin Blejnar, ex-şef ANAF.
 
Schwartzenberg s-a făcut nevăzut la scurt timp, astfel nimeni nu a aflat de fapt ce s-a întâmplat.
 
Deşi procurorii au vrut să-l dea în urmărire internaţională, Încă nu s-a întâmplat acest lucru.
 
Până la începutul acestui an nimeni nu a ştiut unde se ascunde, asta până când  omul de afaceri ar fi scos pe iveală o cerere tocmai din îndepărtata Americă, de unde susţinea că este victima antisemitismului în România.
 
În acest timp, una din firmele la care afaceristul este acţionar, respectiv SC Seaview Advertising, s-a asociat cu cea deţinută de fiul lui Radu Mazăre, Cabo Concept, şi au deschis o plajă privată în Mamaia, în această vară, de care se îngrijeşte juniorul, potrivit libertatea.ro.  
 
Prietenia dintre Raru Mazăre și Schwartzenberg nu este un secret pentru nimeni.
 
În acest business este implicat şi Ionuţ Barbu, prieten foarte bun cu Mazăre, cel care a devenit „săgeată” în relaţia celor doi. Mai exact, Barbu a primit derogare să se îngrijească de averea lui Schwartzenberg, inclusiv de vila lui din Snagov, care valorează 600.000 de euro, conform aceleiași surse.
 
„Un domn din Constanţa vine aici foarte des şi verifică să nu lipsească ceva, de teama hoţilor, care ştiu că domnul Elan nu mai vine de ceva vreme. Până să plece din ţară a ţinut în casă o familie de unguri şi a lăsat-o chiar şi pe menajeră să locuiască, dar au fost daţi afară”, susţine una dintre vecinele afaceristului, potrivit libertatea.ro.
 
În timp ce interpuşii lui Mazăre se ocupă de afacerile şi bunurile lui Schwartzenberg, omul de afaceri pare să aibă grijă de conturile lui Mazăre din Israel.
 
Iar asta după ce, săptămâna trecută, când inspectorii ANI au anunţat că au descoperit aproape un milion de euro într-un cont secret pe care Radu Mazăre îl are în Israel, la o sucursală din Netanya, oraş în care îşi are domiciliul oficial prietenul lui, Elan.
 
Chiar dacă nu este nimic oficial despre provenienţa acestor bani, curios este că anul trecut Mazăre a fost acuzat tocmai pentru că primea şpagă prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, bani pe care acesta i-a depus în trei tranşe în conturi din Israel, bani destinaţi eliberării autorizaţiei construcţiei unui mall, potrivit libertatea.ro. 




Sursa foto: politicata.wordpress.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii