Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omer Susli negociază o nouă achiziţie, în România, după ce a preluat Praktiker

ro

02 Apr, 2014 06:37 3449 Marime text
Românul de origine turcă, Omer Susli, care a preluat prin firma sa Search Chemicals cele 27 de magazine Praktiker de la grupul german Praktiker AG, este în negocieri pentru cumpărarea acţiunilor unui alt retailer activ pe plan local.
praktiker omer susliSusli vrea ca, în cel mai scurt timp, brandul Praktiker să fie prezent în toate cele 40 de mari oraşe din ţară. Expansiunea se va face atât prin achiziţii cât şi prin dezvoltarea unor proiecte greenfield (de la zero). "Gata cu închirierea! Dorim magazinele proprii. Suntem în negocieri şi este posibil ca înainte de 2015 să ne extindem în anumite zone în care nu suntem prezenţi.", a declarat pentru ECONOMICA.NET Omer Susli, proprietarul Praktiker, potrivit căruia este vorba tot despre un comerciant Do It Yourself cu operaţiuni pe plan internaţional.
Întrebat despre posibilitatea de a prelua unul dintre cei doi retaileri DIY despre care există informaţii că ar pleca din România, Obi şi bauMax, Susli spune că, momentan, nu se poate pronunţa, dar că acestea nu sunt singurele lanţuri care îşi pregătesc exitul din ţara noastră.
"Nu pot să pronunţ acum, vom vedea ce se întâmplă, dar cu siguranţă sunt şi alţii care vor să plece", a declarat el pentru ECONOMICA.NET.
În ceea ce priveşte expansiunea prin proiecte greenfield, Susli susţine că managerii lui lucrează deja la un plan. "Din 2015 dorim să deschidem noi magazine, deja colegii de la achiziţii lucrează în acest sens. Suntem acum în 23 de oraşe, dar dorim să fim prezenţi în  toate 40. Lucrăm la planul de dezvoltare şi cred că e momentul propice pentru a cumpăra teren. În cel mai scurt timp dorim să ajungem la toate oraşele din România", mai spune omul de afaceri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii