De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
10:21 22 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Omagiat de Google Creatorul mâncărurilor din ceară, Takizo Iwasaki, ar fi împlinit, azi, 121 de ani

ro

12 Sep, 2016 10:51 385 Marime text
Japonezul Takizo Iwasaki, cel care ar fi împlinit, astăzi, 121 de ani, a re-inventat o practică veche de peste un deceniu, de a crea „sampuru”, adică eșantioane de produse alimentare, servite de restaurante.

Niponul a început cu o omletă perfect „fiertă", dar nu provenită din ouă adevărate, ci din ceară! Se spune că, după ce l-a arătat soției sale, ea nu putea face diferența dintre sampuru, replica de omletă, și mâncarea reală! În casa lui din Gifu, Japonia, se află cele mai multe replici de mâncăruri create vreodată.

Cu toate că produsele alimentare replicate sunt acum mai des realizate din plastic decât din ceară, procesul este încă unul manual și foarte rar produs în masă. Acest lucru menține calitatea sampuru-lui și unicitatea mâncărurilor pe care fiecare restaurant le solicită.

Ti-a placut articolul?

Comentarii