Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Balcanică de Informatică de la Nicosia Medalii de aur și de argint câștigate de elevii români

ro

04 Jul, 2016 00:47 1783 Marime text
Elevii din lotul olimpic de informatică al României s-au întors, aseară, cu patru medalii - două de aur și două de argint - de la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Nicosia, Cipru, în perioada 27 iunie - 2 iulie.
 
Echipa României s-a clasat, astfel, pe locul 2, după Bulgaria, dintr-un total de 11 țări participante. Potrivit unui comunicat, ”medaliile de aur au fost câștigate de Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internațional de Informatică București și Costin Andrei Oncescu, de la Liceul ”Dinicu Golescu” din Câmpulung, iar cele de argint de către Popa Andrei, elev la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul pedagogic ”Nicolae Bolcaș” din Beiuș. Costin Andrei Oncescu a reușit performanța de a câștiga primul loc absolut, obținând 554 de puncte".
 
Inițiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparținut României, care a și găzduit în 1993, la Constanța, prima ediție a competiției. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfășurat în România de două ori: în 2003 la Iași și în 2011 la Bistrița.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii