Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oleg Sîromolotov a anunțat moartea a 160 de combatanți ruși în rândul Statului Islamic

ro

20 Nov, 2015 07:37 1123 Marime text
 
Un viceministru rus de externe a declarat ieri că 160 de cetățeni ruși ce luptă pentru gruparea teroristă Statul Islamic în Siria au fost uciși pe fondul accelerării acțiunii militare internaționale în țara sfâșiată de război, relatează agenția DPA.
 
„În prezent, sunt peste 25.000 de militanți teroriști străini ce luptă sub steagul Statului Islamic, inclusiv din țări arabe, Europa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CSI -un bloc de republici post-sovietice)”, a declarat Oleg Sîromolotov, citat de agenția oficială de presă TASS, notează agerpres.ro.
 
Tot el a specificat faptul că 2.719 cetățeni ruși au plecat să lupte pentru miliția islamistă în Siria.
 
„O sută șaizeci dintre ei au fost uciși, 73 dintre ei s-au întors și s-au confruntat cu justiția și alți 36 au fost arestați”, a transmis viceministrul rus.
 
Rusia a lansat lovituri aeriene în Siria în septembrie, declarând că ele îi vizează pe „teroriștii” de acolo, amintește DPA. Moscova a promis intensificarea campaniei după ce Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea unui avion rusesc de pasageri în Egipt luna trecută.
 


Sursa foto. romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii