Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofițer judecat în libertate și în lipsă, pentru luare de mită

ro

05 Sep, 2016 14:51 1583 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate și în lipsă, a inculpatului Vasile Ghioc, la data faptelor ofițer în cadrul Poliției municipiului București - Secția 15 Poliție, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

În primăvara anului 2014, inculpatul Vasile Ghioc, în calitate de ofițer în cadrul Poliției municipiului București - Secția 15, a pretins de la o persoană (martor în cauză), față de care se formulase sesizare sub aspectul infracțiunii de înșelăciune, într-un dosar penal pe care-l avea în instrumentare, suma de 10.000 de euro, din care a primit efectiv 4.000 de euro. Suma respectivă a fost remisă inculpatului în fața blocului unde locuia acesta, fiind introdusă anterior, la indicațiile polițistului, într-un pachet de țigări.

Banii au fost pretinși și primiți de inculpat în schimbul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, astfel încât denunțătorul să nu mai fie chemat la poliție și să beneficieze de o anchetă favorabilă, inclusiv prin tergiversarea efectuării actelor de cercetare penală.

Pe de altă parte, în același context, în cursul aceluiași an, ofițerul de poliție, pentru urgentarea cercetărilor în aceeași cauză, a pretins și primit de la persoana care formulase sesizarea pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune (martor în cauză) sumele de 4.000 de euro și 3.000 de lei.

De această dată, banii primiți cu titlu de mită au fost remiși sub forma unui împrumut, între inculpat și denunțător, fiind întocmit și un înscris olograf. 

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține ofițerului. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză, se arată într-un comunicat al DNA.



Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii