Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Ștefan Ioniță a fost numit director provizoriu la CNAIR

ro

13 Jan, 2017 20:28 1638 Marime text
Ștefan Ioniță a fost numit director provizoriu al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat, astăzi, Ministerul Transporturilor.

Ioniță va ocupa această funcție până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, prevăzută de Ordonanța de Guvern 109/2011.

„Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astăzi, 13.01.2017, pe Ștefan Ioniță ca director provizoriu al companiei. El va ocupa această funcție până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, prevăzută de Ordonanța de Guvern 109/2011. Adunarea Generală a Acționarilor a luat act de decizia CA", precizează MT într-un comunicat.

Ștefan Ioniță are 38 de ani și a condus, din 2014 până în prezent, Direcția Tehnică și Calitate a CNAIR. Între 2004 și 2014, a ocupat mai multe funcții în cadrul CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică). Este absolvent al Universității Tehnice de Construcții București — Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri și a Masteratului "Mașini și Sisteme de Producție" din cadrul Universității Politehnica București.

Fostul șef al companiei de drumuri, Cătălin Homor, a fost revocat din funcție în urmă cu două zile din cauză că s-au constatat deficiențe de gestionare a activităților companiei din ultima perioadă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil), a situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii