Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial. Stan Bogdan este noul președinte la Agenția Națională de Integritate. Cine este Bogdan și ce este ANI

ro

15 Dec, 2015 23:32 2660 Marime text
 
Începând de astăzi, prin Hotărâre a Senatului României, publicată în Monitorul Oficial al României, Stan Bogdan a fost numit pentru un mandat de patru ani președintele Agenției naționale de Integritate.

Bogdan Stan a fost, până în prezent, vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate (ANI) și președinte interimar din luna martie, după ce Horia Georgescu a demisionat din funcție.
La concursul organizat de Consiliul Naţional de Integritate (CNI) pentru șefia ANI, Bogdan Stan a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă, 100 de puncte, iar la interviu a luat 96,41 puncte, plasându-se pe primul loc dintre cei şase candidaţi.
Contracandidaţii săi au fost Florica Dragomir, Ştefan Pavăl, Vasile Ţiple, Ion Ionel Gârleşteanu şi Liviu Partene, ultimii nereuşind să treacă de proba interviului, iar ceilalţi au obţinut punctaje mai mici decât Bogdan Stan. Aceasta a fost a doua procedură de selecţie organizată de CNI pentru şefia ANI.
Conform declarației de avere depusă în vara acestui an, Bogdan Stan deține în proprietate o ambarcațiune Jeanneau model 515, fabricată în 2011. El avea la data depunerii declarației, vara acestui an, peste 157.000 de lei în conturi, iar anul trecut a încasat din funcția de vicepreședinte ANI venituri totale de 94.800 de lei. Asta înseamnă un salariu lunar de circa 7.900 de lei.
 
Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat României, cu activitate nepermanentă.
Este format pe principiul reprezentării egale a tuturor categoriilor de persoane supuse verificărilor, membrii acestuia având obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor politice privind activitatea Consiliului sau a Agenţiei. Tot astfel, membrii Consiliului nu vor favoriza vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii