Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre tragedia rutieră produsă în Grecia de un șofer român

ro

05 Oct, 2014 20:10 1392 Marime text
Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe a remis un comunicat de presă referitor la accidentul de pe autostrada din Grecia:

Conform primelor declaraţii date de şoferul autocamionului în timpul audierilor, rezultă că acesta  a văzut semnalizările luminoase care indicau restricţii de circulaţie cauzate de lucrările la carosabil, însă nu a putut opri vehiculul  din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare.
 
Autorităţile judiciare  elene vor efectua o nouă audiere mâine, 6 octombrie 2014, urmând a dispune măsurile legale ce se impun.
 
Consulatul General al  României la Salonic a continuat, la faţa locului, demersurile de obţinere a unor informaţii cu privire la existenţa şi a altor cetăţeni români implicaţi în accident.
 
Informaţiile actualizate astăzi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arată că nu au fost implicaţi şi alţi cetăţeni români în accident.
 
Subliniem, încă o dată, faptul că cercetările inclusiv sub aspectul stabilirii identităţii certe a persoanelor implicate în accident continuă, reprezentanţii oficiului consular român aflându-se la faţa locului.
Consulul român a asistat la audierile efectuate de autorităţile elene, şoferul tirului beneficiind de asistenţa unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanţă.
 
Consulatul General al României la Salonic urmăreşte îndeaproape desfăşurarea evenimentelor şi rămâne în legătură permanentă atât cu cetăţeanul român, şoferul autocamionului, cât şi cu autorităţile elene competente cu gestionarea cazului.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, transmite sincere condoleanţe şi toată compasiunea familiilor îndoliate urmare a tragicului accident rutier produs în cursul zilei de 5 octombrie 2014 în zona localităţii Veria din nordul Greciei, precum şi urări de sănătate celor care au suferit vătămări corporale, mai transmite Biroul de presă al MAE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii