Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre presupusul jaf de 100.000 de euro de la Năvodari

ro

14 Jun, 2016 14:09 2563 Marime text
La data de 10.06.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ARVATU REMUS-VASILE, RIVAS JOSEFF, AMET ŞENOL şi COSTACHE CLAUDIU, arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii a infracţiunilor de tâlhărie calificată şi distrugere, a inculpatului STOICA MARIUS, arestat preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată şi a inculpatului SBURLAN GEORGE, arestat la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Cu privire la inculpatul AMET ŞENOL s-a dispus trimiterea în judecată şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere în formă continuată.

În sarcina acestora s-a reţinut că în data de 14.09.2015, în jurul orelor 21:00, inculpaţii ARVATU REMUS-VASILE zis „Chinezu”, RIVAS JOSEFF, AMET ŞENOL şi COSTACHE CLAUDIU zis „Morena”, purtând mânuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin de la nr. 8 şi ulterior, prin tăierea şi deteriorarea gardului despărţitor, în reşedinţa situată în oraş Năvodari, str. D15, jud. Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice, ameninţari şi folosirea unei arme albe (cuţit), le-au forţat pe persoanele vătămate P.A.-S., P.O. şi D.M. să le remită o sumă de bani provenită din încasările sezoniere ale SC A.T. SRL care se afla depozitată în locuinţă, iar pentru a-şi asigura scăparea au închis persoanele vătămate în două încăperi diferite ale imobilului, după ce în prealabil, pentru a evita sesizarea organelor de poliţie, au distrus 2 telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate P.S.-A. şi D. M., prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de 460.102 lei, deplasarea la şi de la locul comiterii faptei fiind efectuată cu autoturismul marca Volvo cu numărul TX6184XA condus de către inculpatul STOICA MARIUS zis ”Paris” persoană care a asigurat paza locului faptei în timp ce ceilalţi patru participanţi se aflau în interiorul locuinţei, în sensul că a rămas în exteriorul imobilului, respectiv în interiorul autoturismului.

În data de în data de 02.11.2015, fiind audiat în calitate de martor, inculpatul SBURLAN GEORGE a făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu împrejurările şi faptele esenţiale cu privire la care a fost întrebat, în sensul că deşi cunoştea identitatea sau cel puţin date care să conducă la aflarea identităţii persoanei căreia i-a vândut autovehiculul marca Volvo, model break cu numărul TX6184XA, folosit pentru deplasarea către şi de la locul comiterii faptei de către inculpaţii RIVAS JOSEFF, STOICA MARIUS zis „Paris”, COSTACHE CLAUDIU zis „Morena”, AMET ŞENOL şi ARVATU REMUS VASILE zis „Chinezu”, a declarat că a vândut acest autovehicul unui anume ”Marius”, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, ulterior anunţându-l pe inculpatul STOICA MARIUS că organele de cercetare penală sunt interesate de autoturismul mai sus menţionat, relatându-i că nu i-a divulgat identitatea şi astfel,  a oferit inculpaţilor posibilitatea să ”scape” de probele ce i-ar putea incrimina, prin aceea că autoturismul a fost aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră, îngreunând astfel cercetările în cauză.

În sarcina inculpatului AMET ŞENOL s-a reţinut totodată că în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în data de 17.04.2016, în intervalul orar 1510 - 1905, a condus pe drumurile publice din municipiul Constanţa, precum şi pe ruta Constanţa – Murfatlar, autovehiculul marca opel Astra Break cu numărul TX4986XK, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi în data de 18.04.2016, în intervalul orar 005 – 0105, a condus pe drumurile publice din jud. Constanţa, pe ruta pădurea ”Fântâniţa” din loc. Murfatlar – mun. Constanţa şi ulterior pe drumurile publice din mun. Constanţa, acelaşi autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii