Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre percheziţiile din dosarul Media Pro

ro

04 Dec, 2014 14:07 1340 Marime text
În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 32 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Realitatea TV.

Comunicatul Poliţiei Române

Inspectoratul General al Poliţiei Române coordonează desfăşurarea a 41 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, precum și în judeţele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Brăila. Aproape 200 de poliţişti sunt angrenaţi în activităţi.
 
Poliţiştii efectuează 41 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite şi la sediul unor societăţi comerciale, pentru probarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că suspecții au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate, în numerar. Prejudiciu creat ar fi de 6.000.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.
 
În cadrul activităților desfășurate, urmează a fi audiate 40 de persoane, la sediul Poliției Capitalei.
 
Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
 
De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii