Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la MAE referitor la accidentul în care au murit trei români în Ungaria. Alți cinci cetățeni români au fost grav răniți

ro

26 Nov, 2017 15:40 2250 Marime text
Referitor la accidentul rutier produs în cursul zilei de 25 noiembrie 2017, în raza localităţii Szolnok-Ungaria, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:

Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau 8 cetăţeni români, ‎dintre care trei cetățeni români au decedat şi cinci cetățeni români au fost răniti.

Cei cinci cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceştia a fost externat, iar ceilalţi patru au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite, starea lor de sănătate fiind stabilă.

”Menţionăm că în cursul dimineţii zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internaţi cetăţenii români, pentru a-i vizita şi pentru a le acorda asistenţă consulară.
În ceea ce priveşte cetăţenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor competente şi a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite” - au transmis reprezentanții MAE. 

Consulatul General al României la Szeged gestionează cu  prioritate cazul, menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, cu  unităţile medicale în care se află internaţi cetăţenii români şi acordă întreaga asistenţă consulară.

Citește și: 

Accident groaznic în Ungaria. Trei români au murit. Alţi cinci au fost răniţi. Microbuzul este o grămadă de fiare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii