Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiceiuri ciudate de Crăciun la alte popoare

ro

24 Dec, 2014 10:29 2300 Marime text
 
Tradiţia de Crăciun a românilor presupune ca familia să se strângă împreună şi să se bucure împreună în jurul bucatelor alese. Alte popoare au alte obiceiuri de Crăciun, care par multora de-a dreptul ciudate.

Englezii, de exemplu, se bucură din plin dacă se numără printre câştigătorii unuia dintre cele trei mari pariuri ale sezonului sărbătorilor. Casele de pariuri sunt în acestă perioadă arhipline, oamenii mizând sume mai mari sau mai mici pe diverse teme. 

Japonezii nu concep Crăciunul fără celebrele produse de la „Kentucky Fried Chicken”, așa încât stau la coadă ore în șir în această zi de sărbătoare la una dintre cele 1.200 de francize ale celebrei mărci.

Milioane de catalani aleg să petreacă ziua de 25 decembrie în fața televizorului, pentru a urmări un program de …biliard, care durează mai bine de patru ore. 

Oricât de ciudat ar fi, suedezii întâmpină Crăciunul cu un omagiu național adus Rățoiului Donald. În ziua de 24 decembrie, de la ora 15.00, întreaga suflare a țării se așează la televizor pentru a urmări un program de desene animate care se emite, aproape fără schimbări, încă din 1959. „Rățoiul Donald și prietenii săi vă urează Crăciun fericit”este un amestec de scurte filmulețe de desene animate produse de studiourile Disney în anii 30, 40, 50 din secolul XX, pentru care suedezii au un adevărat cult, potrivit Agerpres.

În statul american Arizona, tradiția cere ca pentru de Crăciun să se facă poze de familie cu Moș Crăciun, cadouri, dar și cu o mitralieră în mână. Există locuri precum “Scottsville Gun Club” la care sute de familii așteaptă la rând în decembrie pentru a realiza o asemenea amintire. 

Sursa: Agerpres, unica.ro
Sursa foto: valahiatours.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii