Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obama intr-o limuzina prezidentiala mai eleganta decat a lui Bush

ro

09 Jan, 2009 18:59 1096 Marime text

Limuzina blindată care îl va duce pe noul preşedinte, Barack Obama la Casa Albă, în  cadrul ceremoniei de investitură din 20 ianuarie, va fi "mai modernă, mai expresivă, puţin mai cu clasă"  şi va oferi vizibilitate mai bună decât cea a lui George W. Bush, informează romanialibera.ro.

Maşina prezidenţială este concepută pentru a rezista la diferite tipuri de atentate, are geamuri antiglonţ, caroserie cu blindaj gros, pneuri speciale şi un habitaclu ermetic, fiind numită tradiţional "The Beast", tradusă "Bestia", din cauza alurii sale impozante. În raport cu cea folosită de Bush, noua limuzină este "mai modernă, mai expresivă, puţin mai cu clasă, însa respectă tradiţia vehiculelor prezidenţiale: este lungă şi neagră", a afirmat un purtator de cuvânt al companiei care a fabricat limuzina, David Caldwell. Modelul prezidenţial va avea acelaşi interior de lux ca şi Cadillac-urile de serie, oferind o bună vizibilitate internă, a mai spus Caldwell.  În cazul aspectelor tehnice, totul este strict secret. Maşina oferă "cel mai înalt nivel de securitate", a afirmat Darrin Blackford, purtător de cuvânt al Secret Service.

În ceea ce priveşte limuzina lui George W. Bush, ea va putea furniza piese pentru noul model şi ar putea fi utilizată pentru o altă persoană sau pentru antrenamente. Acest tip de vehicul nu este vândut niciodată. "Ceea ce este conceput pentru acest vehicul este unic şi rămâne strict secret. O altă ţară nu ne poate solicita o astfel de limuzină", a declarat Caldwell, potrivit sursei menţionate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii