Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obama a ”atacat” cu Rousseff problema virusului Zika

ro

30 Jan, 2016 08:27 1810 Marime text
Președintele Statelor Unite Barack Obama a discutat ieri prin telefon cu președinta Braziliei Dilma Rousseff despre răspândirea virusului Zika în Emisfera de Vest. Anunțul a fost făcut de Casa Albă, după cum spun cei de la Reuters.
 
 
"Liderii au convenit asupra importanței eforturilor de colaborare pentru a aprofunda cunoștințele noastre, avansa în cercetare și accelera lucrul pentru dezvoltarea de vaccinuri mai bune și a altor tehnologii pentru a controla virusul", a afirmat Administrația prezidențială într-un comunicat.
 
 
Se pare că Rousseff ar fi confirmat de asemenea că va participa la Summitul asupra Securității Nucleare ce va avea loc la Washington la 31 martie și 1 aprilie.
 
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi o reuniune de urgență la 1 februarie asupra virusului Zika, care se răspândește "în mod exploziv" pe continentul american, cu 3 până la 4 milioane de cazuri așteptate în acest an. Brazilia este deosebit de afectată.
 
Acest virus se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti și se pare că este periculos în cazul femeilor însărcinate, putând provoca grave malformații congenitale la fetuși. Infecția cu virusul Zika poate genera febră, erupții cutanate, înroșirea ochilor și dureri musculare.



Sursa foto: truthinmedia.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii