Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oana Danciu, trimisă în judecată, în stare de libertate. Dosarul, la Tribunalul Constanța

ro

05 Jan, 2018 15:28 2260 Marime text
Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Naționale Anticorupție a întocmit o sinteză (partea I) a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna decembrie 2017, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă.

Astăzi, prin intermediul unui buletin de presă, au fost mediatizate 11 dosare, între care și cel în care ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Danciu Oana, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată”. 

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada aprilie – august 2017, inculpata Danciu Oana, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 lei (echivalentul a aproximativ 15.000 euro).

În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra unor persoane din cadrul Șantierului Naval Constanța, Universității Maritime Constanța, Autorității Navale Române și Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilități martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obținerea unui brevet de marinar etc.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

Menționăm că, anterior, inculpata a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei fapte similare (comunicat nr. 776/VIII/3 din 8 august 2017).

În legătură cu toate dosarele penale menționate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în buletinul de presă al DNA.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii