Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O româncă şi fiica sa de doi ani sunt singurii supravieţuitori din vagonul de metrou care a explodat la Bruxelles

ro

24 Mar, 2016 08:36 2732 Marime text
 
O tânără, din comuna Mileanca județul Botoșani, și fiica sa de doi ani sunt singurii supravieţuitori din vagonul de metrou în care a explodat una din înărcăturile explozive în staţia Maelbeek, din Bruxelles, notează româniatv.net.
 
Este vorba despre Roxana Ştefănucă în vârstă de 23 de ani. Aceasta este stabilită de mai bine de 5 ani în Bruxelles, unde soţul şi tatăl ei au o afacere în domeniul în construcţiilor.
 
În ziua tragediei, Roxana îşi ducea fata mai mare, în vârstă de 5 ani, la şcoală. Era un drum pe care îl parcurge zi de zi cu metroul. Pentru că fetiţa lor cea mică, de doar doi ani nu avea cu cine rămâne acasă, tânăra a luat-o cu ea pentru a-şi conduce surioara la şcoală, potrivit libertatea.ro.
 
Când se întorcea de la școala fetei cele mari, Roxana se afla alături de cea mică într-unul din vagoanele metroului din staţia Maelbeek.
 
„Ea şi copilul au fost singurii supravieţuitori din acel vagon. Îşi aminteşte o bubuitură puternică şi o femeie plină de sânge aruncată peste ea de suflul exploziei. A mai apucat să se uite la fetiţă, a văzut-o că plânge şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa”, a povestit sora tinerei rănite în Bruxelles, potrivit româniatv.net.
 
Roxana Ştefănucă era rănită și s-a trezit pe un pat de reanimare la Spitalul Militar din Bruxelles, primul lucru pe care l-a rostit fiind numele fetiţei, Miruna.
 
„Părinţii au văzut la televizor şi au sunat-o pe sora mea. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută şi au fost sfătuiţi de poliţişti să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore au găsit-o la spital, abia la amiază. Atunci au realizat că fetiţa era dispărută. Au găsit-o spre seara. Vă daţi seama ce a fost în sufletul lor în tot acest timp. Nimeni nu ştia nimic. Am văzut cu toţii cum arată acele vagoane afectate de explozie. Pe ei i-au scos vii din mormanul de fiare. Probabil că norocul fetiţei a fost că era în căruţ şi poate că a mai protejat-o de suflul exploziei”, a spus profesoara Luminiţa Pascariu, o prietenă apropiată a familiei, conform aceleiași surse.
 
Mama şi fiica sa sunt acum în stare gravă internate, iar familia de acasă aşteaptă veşti bune de la soţul tinerei şi părinţii acesteia, rudele fiind împărţite între spitalele unde sunt internate cele două.
 
„E arsă toată pe faţă, pe cap. I se mai văd doar ochii. E în stare de şoc, dar am putut să vorbesc cu ea două minute. Fetiţa este şi ea cu arsuri şi este intubată, pentru a fi ajutată la respiraţie”, a spus sora tinerei rănite.


Sursa foto: libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii