Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O poveste de viață incredibilă! A stat 13 ani în comă, dar și-a revenit și a început să schimbe vieți! (video)

ro

25 Jun, 2016 14:45 6639 Marime text
Imaginați-vă să nu puteți spune ”Mi-e foame”, ”Mă doare”, ”Mulțumesc” sau ”Te iubesc”. Imaginați-vă cum ar fi să vă pierdeți abilitatea de a comunica, fiind prinși ca într-o capcană în propriul trup, înconjurat de oameni, dar totuși singur. Pentru Martin Pistorius 13 ani aceasta a fost realitatea.
 
Martin Pistorius este din Africa de Sud. El a petrecut mai bine de un deceniu în comă. Martin avea 12 ani când, într-o zi, s-a întors bolnav de la şcoală. Starea lui s-a înrăutăţit, și-a pierdut controlul muşchilor şi a încetat să comunice.
 
Doctorii au fost siguri că este vorba de o boală neurodegenerativă şi le-au spus părinţilor că băiatul nu mai este conştient de lumea din jurul lui. După 13 ani de comă, Martin s-a trezit. Nu a fost ușor să-și recapete controlul asupra vieții, asupra propriului corp. Martin a început să-și recapete cunoștința în jurul vârstei de 16 și conștiința deplină realizată de 19 ani, cu toate că el era încă complet paralizat, cu excepția ochilor. El a fost în imposibilitatea de a comunica cu alte persoane până când un însoțitor, Virna van der Walt, a observat că el ar putea folosi ochii pentru a răspunde la diverse întrebări.

Martin a început încet să-și recapete unele funcții ale corpului superioare. În 2008 a cunoscut-o pe soția lui Joanna prin sora lui, Kim, care s-au mutat în Regatul Unit pentru muncă. S-a mutat în Marea Britanie să fie cu ea, iar în 2009 s-au căsătorit.
 
Martin spune că aşa a aflat cum sunt cu adevărat oamenii, atunci când cred că nimeni nu îi vede. Într-o seară mama lui, crezând că e inconştient, i-a spus “sper să mori!”. Femeia regretă acum că a spus asta. Martin a afirmat că a fost conştient în toată această perioadă, dar nimeni nu a observat asta. Acum, el nu poate să vorbească şi de foloseşte de un computer pentru a comunica.
 
De câțiva ani, Martin Pistorius a început să își spună povestea sa impresionantă, vorbind în fața a mii de oameni, jurnaliști. Are o slijbă interesantă care i-a uimit pe mulți. 
 
Martin Pistorius s-a născut în 1975, este acum designer independent de web în Africa de Sud, dezvoltator și scriitor. A fost co-autor scris al autobiografiei sale "Băiatul fantomă", scrisă alături de Megan Lloyd Davies, care a fost publicată în 2011 şi în care descrie cum a fost prins în capcana propriului corp, dar și despre imposibilitatea de a mișca timp de 12 - 14 de ani. De atunci, Pistorius a recâștigat controlul limitat asupra capului și brațele sale, dar încă mai are nevoie de computerul său discurs pentru a comunica cu ceilalți.

Fotografiile aparțin jurnaliștilor de la Daily Mail.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii