Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O persoană ar fi căzut din barcă, pe Dunăre. Un echipaj de căutare-salvare o caută

ro

29 Sep, 2016 07:50 2463 Marime text
Un echipaj de căutare-salvare a fost solicitat, după ce o persoană ar fi căzut din barcă, în urma unui impact cu niște pietre. Zona în care echipajul intervine este kilometrul 107, pe Dunăre. 

În aceste momente, persoana nu a fost găsită încă. Echipajul reia acum căutările, anunță ISU Tulcea. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Angela Tulceanu, bărbatul se află într-o barcă alături de un prieten, atunci când, la kilometrul 107 al Dunării, barcă s-a lovit de pietre. 
„Barca s-a lovit se pare de pietre, iar în urmă impactului, cei doi pasageri au căzut în Dunăre. Unul dintre ei a reuşit să ajungă pe un ponton de acostare din apropiere, unde i s-a acordat primul ajutor şi de unde s-a sunat la numărul unic de urgenţă 112”, a declarat pentru Agerpres, reprezentanta ISU Delta. 

„Lucrătorii ISU Delta, cei ai Gărzii de Coasta şi ai Căpităniei Zonale a Portului Tulcea au efectuat primele misiuni de căutare-salvare a bărbatului dat dispărut în apele Dunării încă de azi-noapte, însă corpul acestuia nu a fost găsit.

Ieri seară, în jurul orei 20.34, Inspectoratul pentru Situaţii  de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost solicitat  să intervină  în zona Ceatal, unde Dunărea se desparte în două braţe, respectiv braţele Sf. Gheorghe şi Sulina, pentru căutarea unei persoane (bărbat) dispărute. Bărbatul se afla cu o altă persoană în barcă care, în urma unui impact cu o piatră, s-a scufundat, iar dintre cei doi cetăţeni, unul reuşind să se salveze, iar celălalt fiind dat dispărut.

Imediat de la primirea apelului, care anunţa dispariţia persoanei, la faţa locului s-a deplasat cu un un mijloc de mobilitate navală un  echipaj de căutare-salvare din cadrul  Detaşamentului de Pompieri Tulcea.

Ajunsă la locul evenimentului, echipa de intervenţie a început căutarea pe apă a persoanei dispărute, având în sprijin şi un echipaj al Poliţiei de Frontieră Tulcea care a căutat bărbatul dispărut pe partea terestră. Echipajele celor două  instituţii au efectuat căutările cu ajutorul  camerelor de termoviziune.

Misiunea s-a desfăşurat până în jurul orei  23.00, însă bărbatul nu a fost găsit. În această dimineaţă căutările vor fi reluate de către echipajele de intervenţie ale ISU Tulcea în colaborare cu Poliţia de Frontieră Tulcea”, se arată în comunicatul ISU Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii