Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă înşelăciune face victime. Mii de români au rămas fără bani în cont după ce au fost păcăliţi că vor primi bilete de avion gratis

ro

09 Nov, 2017 07:13 6227 Marime text
O nouă înşelăciune face victime. Zeci de mii de români au fost păcăliţi astăzi de hackeri să îşi dea datele de pe card, ademeniţi cu posibilitatea că ar putea primi bilete de avion gratis.
 
Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a anunțat că mii de români au rămas fără bani pe card, după ce au fost păcăliți să dea un share unui anunț în numele companiei Wizzair, informează RomaniaTv.net. 
 
În urmă cu două săptămâni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizzair. Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga 2 bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective. Mulți s-au prins că e o păcăleală şi au dat dat sfoară în țară.
 
Experţii IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar apoi au revenit cu altă pagină falsă, una singură, în numele WizzAir. Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să bagi şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să câştigi 2 bilete gratuite. Cine a respectat toţi paşi a rămas fără bani pe card, iar în această situaţie se regăsesc aproximativ 19.000 de persoane.
 
Sursa: RomaniaTv.net. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii