Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă generaţie de ofiţeri de marină îşi începe cariera pe navele Forţelor Navale Române

ro

26 Feb, 2015 18:49 1811 Marime text
O nouă generaţie de ofiţeri se va alătura militarilor din cadrul Forţelor Navale Române. Conform unui comunicat de presă al Forţelor Navale Române, remis azi redacţiei, 32 de aspiranţi, din care trei fete, îşi încheie pregătirea  profesională de baza şi încep carieră de ofiţer de marina pe navele militare ale Forţelor Navale Române.
 
Tinerii au absolvit în vara  anului trecut Academia Năvală "Mircea cel Bătrân", iar pentru şase  luni aceştia au urmat Cursul de formare a cadrelor militare pentru ocuparea primei funcţii, organizat de Şcoală de Aplicaţie a Forţelor  Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" din Mangalia. În această perioadă tinerii absolvenţi au parcurs un modul de pregătire militară general, un modul de  pregătire de specialitate şi au efectuat un stagiu de patru săptămâni  pe navele militare.

Astăzi, aspiranţii au primit repartiţia pentru prima  funcţie din carieră, iar ceremonia de absolvire a cursului va avea  loc vineri, 27 februarie, la ora 11.30, la Mangalia, în prezenţa unor  reprezentanţi ai conducerii Statului Major al Forţelor Navale,  comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membrii ai asociaţiilor şi  ligilor de marina, cadre militare în rezervă şi retragere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii