Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă ameninţare în zona unde a eşuat petrolierul gigant Exxon Valdez Portcontainer rusesc în derivă cu sute de tone de combustibil la bord (video)

ro

20 Oct, 2014 05:04 3191 Marime text
Portcontainerul rusesc Simushir este în derivă după ce unul din motoarele principale s-a defectat existând pericolul de a eşua pe coastele stâncoase canadiene.

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor portuare locale nava, lungă de aproximativ 135 de metri lungime, transportă "o serie de hidrocarburi, materiale miniere și alte substanțe chimice conexe".
Deşi nava nu este un petrolier are la bord 400 de tone de petrol și 50 de tone de motorină. Un purtător de cuvânt al firmei de transport Rusia SASCO, care este proprietarul navei, a declarat că pe vas sunt 298 de containere cu echipamente pentru minerit, combustibil greu, precum și motorina pentru călătorie.
Navă rusă, în derivă, este atent supravegheată de Paza de Coastă canadiană care a preluat vasul şi încearcă să îl ducă spre larg evitând o catastrofă ecologică.
Pericolul nu este înlăturat decât temporar vântul putând întoarce oricând nava către ţărm.
Teama de deversările de petrol este deosebit de acută, în British Columbia, unde locuitorii îşi aduc aminte de dezastrul produs de petrolierul Exxon Valdez din 1989 care a eşuat în zonă cu 350.000 de tone de petrol în tancuri.
Sursa text și foto: seanews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii