Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie, trimisă în judecată după ce şi-a aruncat copilul nou-născut în WC-ul din curtea casei

ro

26 May, 2016 09:35 2006 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Mihaela Gabriela Ţugui sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:
 
În noaptea de 31.03/01.04.2016, inculpata Ţugui Mihaela Gabriela, neasistată, a dat naştere unui copil viu, de sex masculin, căruia nu i-a acordat niciun fel de îngrijire imediat după naştere, l-a pus într-o pungă din plastic şi l-a aruncat în WC-ul din curtea locuinţei martorului M.A. din municipiul Iaşi, astfel încât nou-născutul a decedat.
 
Din cercetările efectuate în cursul urmăririi penale a rezultat că inculpata nu s-a prezentat la medic pentru luarea în evidenţă şi supravegherea evoluţiei sarcinii, iar după naştere nu a acordat primele îngrijiri nou-născutului, ci şi-a mobilizat forţele pentru a ascunde faptul naşterii.
 
De asemenea, a reieşit că inculpata a comis fapta pentru care este cercetată cu discernământ, iar în momentul comiterii faptei nu prezenta o stare de tulburare psihică determinată de naştere.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Iaşi.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii